Alle historier fra Nordenfjeldske Fibershed

2024
Update
26.6.2024

Oppdatering fra studietur til Litauen i FELTwool prosjektet 2024

Vi har nå vært på vår første studietur i FELTwool-prosjektet. FELTwool er et nordisk/baltisk nettverks- og kunnskapsprosjekt som støttes gjennom Nordplus Horisont. I prosjektet er vår målsetning å samle informasjon om toving som teknikk og bruk av grovere ull. Vi ønsker også å lokalisere produsenter, kunstnere eller foreninger som jobber med lokale saueraser og ull.

Update
23.4.2024

Ny merkeordning innen EU har nettopp vært på høring og NF har svart

Den offentlige høringen var rettet mot blant annet europeiske forbrukere av tekstiler og relaterte produkter; selskaper produserer slike produkter, inkludert fiber-, garn- eller stoffprodusenter samt selskaper som produserer deres råmaterialer materialer og selskaper som behandler dem. Akademiske og forskningsorganisasjoner og ikke-statlige organisasjoner (NGOer) var også invitert. EUs åpne høring var for å samle bevis på viktigheten og effektiviteten til tekstilmerkingen Regulation (EU) 1007/2011.

Member Projects
18.4.2024

Dressed in nature.

Published with permission from the Author.

Update
18.4.2024

Nytt Styre 2024

Vi er stolte av å presentere vårt nye styre.

Update
8.4.2024

Fibershed European Hub

Fibershed European hub hadde første styremøte 12.03.24. Ut fra det første møtet er det en del arbeid som må gjøres med målsettinger, prioriteringer og aktivitetsplan for året.

2023
Member Projects
12.22.23

Fra utmark til ullgenser

Seks år skulle det gå fra sauebonden Arner Lyche fikk ideen om å lage «ullklær fra grunnen av» ved bruk av norsk, ufarga ull. Det tar tid å bygge en ny helnorsk verdikjede, og læringskurven har vært bratt. Gleden var derfor veldig stor da Tingvoll Ull kunne invitere til lansering av sin aller første serieproduserte ullgenser «Olve» i november 2023.

Update
12.22.23

2023: året der Nordenfjeldske fikk tilslag på to store forskningsprosjekt rettet mot tekstilnæringen

2023 er et år da Nordenfjeldske Fibershed virkelig satset på forskningsrettet arbeid.

Update
12.21.23

Hvor er EU på vei med Tekstilstrategien?

Dette er 1000-kroners spørsmålet som norske myndigheter og næringsliv lurer på, og som muligens stjeler nattesøvnen til flere. Det handler om hvordan prosessene utspiller seg, hvem som lyttes til og hva EU i utgangspunktet har klokketro på.

Sign up for our Mailing List

Look forward to exciting updates on the transition to a more balanced textile future!

By using this form you allow Fibershed Nordenfjeldske to handle your data. See our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.